ÇOŞKUN MOTOR KAPAK YENİLEME

Firma Logo

Firma Görseller

Firma Hakkında

  Çoşkun Motor & Kapak Yenileme Kastamonu Eski Sanayi Sİtesinde,Motor Yenileme,Kapak Taşlama,Silindir Üst Kapak Taşlama,

Kol Çıplak Barası,Yuva Bağa Yapımı,Dikiş İşi Yapımı,Subap İmalatı Yapımı,Çelik Bağa Yapımı,Gayıd Yapımı KRANK:Krank Taşlama,Krank Polisajı,Krank Doğrultması SİLİNDİR:Silindir Rektifiye,Silindir Satıh Taşlama TORNA:Ana Yatak Tornası,Kol Yatak Tornası,Kol Çıplak Barası TAŞLAMA:Krank Taşlama,Silindir Satıh Taşlama,Yuva Taşlama,Yüzey Taşlama,Subap Taşlama işleri Yapmaktadır.

 
KAPAK YENİLEME:
SİLİNDİR ÜST KAPAK YENİLEME (TAŞLAMA)

 İçten patlamalı motorlarda silindir bloğu ile silindirlerin

oşkun

üst tarafını kapatan bölümdür.hazneye havanın yakıtın girdiği ve yanan gazların cıktığı bölümdür.supaplar silindir üst kapağında yer alır.  

Silindir kapağı , Motor bloğu’nu arasına silindir kapak contası konularak üstten kapatan motor parçasıdır. Silindir kapağı üzerinde emme manifoldu , egzost manifoldu ve bujiler ve supaplar bulunur. Supap sistemine de yataklık etmektedir. Otomobil motorlarında genelde tüm bloğu kaplayan bir tane silindir kapağı bulunmaktadır. Büyük motorlarda ise her silindirin kendi silindir kapağı olur.

SİLİNDİR KAPAKLARININ YENİLEŞTİRİLMESİ TAŞLANMASI:

Motorlardan sökülen çeşitli tip silindir kapakları önce kirlerden temizlenir, sonra arıza yönünden kontrol edilir ve gerekiyorsa işlenerek düzeltilir.

SİLİNDİR KAPAKLARININ TEMİZLENMESİ:

Silindir kapağının yüzeyinde, yanma odalarında, supap yuvaları ve deliklerinde zamanla karbon ve diğer birikintiler oluşur.Bu birikintileri temizlemek için, üzerindeki parçaları sökülmüş olan silindir kapağı uygun bir iş masası ya da kapak sehpası üzerine konulur.

Kapak üzerindeki birikintiler, conta artıkları, elektrikli tel fırça ve karbon kazıyıcılar ile iyice temizlenir.Birikintiler çok sert ise bir sıvı ile ıslatılarak bir süre bekletilmelidir.Bu işlem alüminyum kapakların temizlenmesinde, yüzeylerin çizilmemesi için, fırçalama ve kazıma işlemlerine çok dikkat edilmeli sert fırça kullanılmamalıdır.Bu işlemlerden sonra kapak üzerindeki su, yağ ve supap yuvalarına dağılan parçacıklar basınçlı su ile veya basınçlı hava ile temizlenmelidir.

SİLİNDİR KAPAKLARINDA ÇATLAKLIK:

Silindir kapaklarındaki çatlaklık iç ve dış sızıntılardan belli olur.Suda yağ ve hava kabarcıkları, yağda su, buji uçlarında ıslaklık bulunması kapağın çatlak olduğunu belirtir.

Çatlaklık genellikle şu nedenlerden olur:

1. Kapağın fazla yada dengesiz sıkılmasından.

2. Fazla ve düzensiz ısıdan.

3. Yetersiz soğutmadan.

4. Düzensiz yanmadan.

5. Motordaki suyun donmasından.

6. Sıcak motora fazla soğuk suyun konulmasından.

7. Fazla sıcak alanların oluşmasından meydana gelir.

Firma Adres

Adres

İnönü Mah.Eski San.Sit.Keserciler Karşısı No:13 KASTAMONU

Firma Harita(Navigasyon)

Yol Tarifi